lauantai 12. tammikuuta 2013

Tavoitteita ja tulevaisuutta

Blogi hukkaputki vai uraputki sai nimensä Erkin oikeasta nimestä ja eräästä posti kortista jossa lukee "onko tämä hukkaputki vai uraputki". Erkin oikea nimi siis Hukkaputken Uraputki. Ajatus siis lähti emännän häiriintyneestä huumorista jota kuitenkin höysti faktat. Blogin nimi siis viittaa siihen mitä tuleva tuo onko meidän tekemiset olleet hukkaputkea vai uraputkea.

Jonkun parta vähän sotkussa :D
Erkistä tarkoituksena on tulla jalostus uros, josta syystä kasvattajalleen Verna Bromsille se on jäänyt, mutta jokainen mäyräkoira uroksen omistaja voi edes jossain määrin sanoa, että tämän rodun pojilla henkinen kasvu kestää ja lapsen tasolta usein sen vuosien jälkeenkin löytää. Ja Tämä poika on yksi esimerkki hitaasta kasvusta tai lapsen mielisyydestä, joka toisalta huono asia, mihinkä tässä kiire on? Yksi hidastava tekijä myös on, että näyttely tuloksia ei ole oikein  tarpeeksi saatu, Sml:n jalostus toimikuntaa siteeraten on näyttelyt olleet jo vuosia suuri kokoisia suosivia, ja Erkki sitä ei ole.

Erkistä siis tuli nyt kotikoira ja täällä opetellaan koko ajan uusia juttuja, mutta tähtäimessä ovat kuitenkin näyttelyt ja kokeet, ensi kesälle tarkoituksena olisi kiertää näyttelyitä jos vain kaikki asiat putkeen menevät :) jälkeä ruvetaan treenaamaan keväällä, kun lumet sulavat ja silloin tulee ensimmäiset viitteet olemmeko menossa kohti uraputkea vai emme :)
 Erkkiä annetaan käytettäväksi terveille, tutkituille, hyvä luonteisille ja ehdottomasti rekisteröidyille puhtaille kk. mäyräkoira nartuille. Erkin suku on käyttö- ja näyttökoiria kummaltakin puolelta ja isän puolelta löytyy kiven kovia ovat saksalaisia käyttö koiria, kuin myös italialaisia huippu näyttö koiria! Suvut on hyvä luonteisia ja kauniita koiria. Isä ja emä minullekin erittäin tuttuja, isä saksasta tuotu, Hukkaputken kennelissä asuva uros!

Sylvi taas on sijoituksessa eli jalostus käyttöön tämä pieni ja paksu neiti myös menossa. Toivon mukaan saisin sylvistä kanta narttuni ja sen mukana ensimmäisen oman pentueen :)
Sylvin kanssa on myös tarkoitus kilpailla, tämä isän tyttö on ollut tähän asti ehkä hieman kesken kehiin, mutta alkaa olla valmiimpi nyt :) Meitä myös kiinnostaa kovasti pika kokeet, koska sylvinkin takaa tulee saksalaisia käyttökoiria paljon, sylvin isä myös saksan tuonti ja riistaviettiä pitäisi löytyä siis. Sillä saksassa toisin kuin suomessa saa pienoismäyräkoiria käyttää metsästykseen. Eli tavoitteena käyttö puolelta pika tulos ja ehkä myöhemmin sitten jäljelle.(Neiti ei oikein tälläistä varten ole karvassa)Sylvin kanssa ollaan myös omaksi iloksemme käyty onnistuneesti agility kentällä ja tämä neiti on nauttinut temppuilusta kovasti ja tätä harrastusta ei ole aikomusta lopettaa, mahtavaa vasta painoa muulle arjelle ja samalla saa luontaista saalis viettiä käyttää sielläkin :) Ehkä siittä syystä nuori neiti pitää agilitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti